Mam pewien problem z konsolką. Postaram się jak najdokładniej opisać mój problem i mam nadzieję, że poniższa usterka zostanie naprawiona.
Zacznę od początku...
Posiadam konsolę PSP Slim 2001. Sprzęt posiadam od ponad pół roku, został zakupiony w USA. Niestety gwarancja w Europie nie jest uwzględniana ;( Firmware m33 od razu po zakupie zostało wgrane w serwisie.
Na konsolce nie mogę odpalić żadnych gier ani homebrew- przy próbie uruchomienia konsolka zawiesza się na logu PSP. PSP nie widzi także napędu UMD, choć na 100% jest sprawny. Muzyka, filmy i internet chodzą bardzo dobrze. Recovery Menu jest ustawione prawidłowo. Konsolka nie spadła ani nie została zalana. Karta pamięci jest oryginalna i na 100% sprawna. Problem najprawdopodobniej pojawił się po ostatniej próbie wgrania firmware- 5.00 m33. Wcześniej wszystko działało prawidłowo. PSP podczas update zostawiłem na stoliku, a gdy wróciłem proces już się zakończył. Wgrałem parę nowych gier, muzykę, filmy i nic więcej nie grzebałem.
Czytałem coś o NAND-zie, ID storage i kluczach, jednak żadnej konkretnej wiadomości na ten temat nie znalazłem. Prawdopodobnie wina leży gdzieś tutaj.
ZA pomocą bateri i konsoli znajomego, zrobiłem downgrade do wersji 4.0 m33 jednak problem jest ten sam.
Bardzo proszę o pomoc i doradztwo w tej sprawie. Pozdrawiam, Łukasz...
(0%)

Nowości